Forretningsfører Steffen Hindkjær, praktikant Camilla Fløe Birkholm og formand for Handelsforeningen Thorkild Baltzer. Camilla fik blomster og tak for det gode samarbejde og hendes vindende væsen. 

Gode intentioner med plads til forbedring

I tre måneder har Camilla Birkholm Fløe fulgt med i Handelsforeningens arbejde, som et led i hendes uddannelse
 
Af Signe Steffensen
 
Camilla Birkholm Fløe læser til serviceøkonom på CPH business i København. Hun har netop afsluttet et tre måneder langt praktikforløb hos Handelsforeningen for Kgs. Lyngby og omegn.
 
I den forbidelse har hun været rundt at snakke med rigtig mange forretninger om, hvad de mener om Handelsforeningens arbejde og ikkemindst om, hvor der er plads til forbedring.
 
En af konklusionerne af hendes undersøgelse er, at medlemmerne af foreningen generelt stiller større krav i dag, end de gjorde tidligere. “De vil vide, hvad de får for deres medlemsskab. De vil se resultater og fordele. Tidligere var tendensen nok i højere grad, at det bare var god skik at være medlem,” siger Camilla.
 
Hun synes generelt, at medlemmerne var meget åbne, når hun kom forbi og glade for besøget. “De fleste forretninger efterlyser nemlig mere personlig kontakt og bedre kommunikation mellem medlemmer og forening.”
 
På den baggrund er en af hendes anbefalinger, at foreningen bør arbejde med alternativer til den ekisterende hjemmeside eksempelvis en mere aktiv brug af facebook og generelt sætte mere knald på markedsføringen af foreningens arrangementer.
 
Hun oplever nu også Handelsforeningen som åbne og lydhøre for nye input og ideer. “Så det skal de sådan set bare fortsætte med,” siger hun og smiler.
 
Samtidig mener hun også, at de forretningsdrivende skal være opmærksomme på, at Handelsforeningen er drevet af frivillige, der lægger tid og kræfter i foreningsarbejdet. Kommunikationen kan helt klart forbedres, men Camilla ser ikke umiddelbart nogen mirakelkur.
 
Det er det lange seje træk, der skal til. Handelsforeningen har været glade for praktik–ordningen. “Det har været en fornøjelse at have Camilla med i arbejdet. Det er altid sundt at få et nyt blik på det man laver og få nogle nye input, og det er nødvendigt, hvis vi skal bevare Kongens Lyngby som Nordsjællands førende handelsby,” siger formand for Handelsforeningen Thorkild Baltzer.
 
Det koster 3000 om året at være med medlem af Handelsforeningen for Kgs. Lyngby og omegn. Heraf går 1500 kr. til julebelysningen i byen.
 
Handelsforeningen for Kongens Lyngby og Omegn | 2800 Kgs. Lyngby  | Tlf.: 31131781 | lisemarie@visitlyngby.dk